Münafıkların 50 Alâmeti: 23 – Hasımlaşmada Ahlaksızlık Yapmak !

بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم

أَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلامُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَصَحْبِةٍ أَجْمَعِين .

Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem; “…ve
hasımlaştığı zamanda ahlaksızlık yapar” buyurmuştur.
İbn Receb, Camiul Ulum vel-Hikem’de derki;“ Burada fücur (ahlaksızlık) kelimesinin anlamı; hakkı batıla,batılı hakka çevirinceye kadar kasten haktan ayrılmaktır.Bu, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem’inde buyurduğu gibi yalanın getirdiği bir durumdur;
“Sizi yalandan sakındırırım! Zira yalan fücura götürür. Fücur ise cehenneme iletir.” Sahihayn’de Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in şöyle buyurduğuda rivayet edilmiştir;

“Şüphesiz Allah’ın en çok buğz ettiği kişi
hasımlıkta aşırılık edendir.” Yine şöyle buyurmuştur; “Bana davalılar gelir. Bunlardan birinin delili, diğerine nazaran daha ikna edici olur. Bende ancak işittiğime göre hükmederim. Ancak kime bir müslüman kardeşinin hakkını vermişsem, onu almasın.Zira ona ancak ateşten bir parça vermişimdir.” Başka bir hadisi şerifte de;“Şüphesiz beyanın bazısı sihirdir.” Buyrulmuştur.

Eğer kişi husumet anında kudret sahibi ise,bu husumetin din veya dünya hakkında olması farketmez, batıla yardım eder, dinleyenlere haklı olduğunu düşündürür ve hakkı hafife alarak onu batıl suretinde gösterir.

İşte bu haramların en çirkinlerinden ve nifak hasletlerinin en kötülerindendir. Ebu Davud,Sünen’inde
İbn Ömer radıyallahu anhuma’dan rivayet ediyor; Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur;
“Kim batıl olduğunu bildiği bir davada husumet yaparsa onu bırakıncaya kadar Allah’ın gazabında olmaya devam eder

Son Güncelleme: 4 ay önce