Münafıkların 50 Alâmeti: 12 – İki Yüzlüdürler !

بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم

أَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلامُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَصَحْبِةٍ أَجْمَعِين .

Allah katında insanların en kötüsü birine bir yüzüyle, öbürüne diğer yüzüyle gelen iki yüzlülerdir. Münafıklarda bu şekildedir. Onların bu çirkin sıfatları hakkında uyarılar
gelmiştir.Bunun örnekleri şu şekildedir;
Allah Teala buyuruyor ki;

“(Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit”(Bizde)iman ettik” derler.” Diğer yüzleride şudur; “(Kendilerini saptıran) şeytanları ile baş başa kaldıklarında ise:“Biz sizinle beraberiz,biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz” derler.” (Bakara14)

İbn Ömer radıyallahu anhuma;iki yüzlü kişinin münafık olduğunu açıklıyor! Buhari’de şöyle rivayet edilir; “İnsanlar dediler ki;“ Biz yöneticilerin yanına girip konuşuyoruz ve onların yanından çıkınca da bunun zıddını konuşuyoruz.”İbn Ömer radıyallahu anhuma dedi ki; “Biz Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem zamanında bunu nifak sayardık.” Bugünlerde toplumun bu minval üzere olduğunu görüyoruz. Hak ile batılı, hidayet ile sapıklığı bir araya getirmek istiyorlar. Müminlerle birlikte oldukları zaman; “Siz haklısınız” diyorlar,başkalarıyla birlikte olduğu zamanda; “Siz haklısınız” diyorlar. Ve her iki yerde de diğer grubu kötülüyorlar.

Bu gruplar arasında ya bir menfaat amaçlarlar yahut onlardan korkarlar ki genelde bu olur.Bunun neticesini
bilmezler.Buhari,Edebul Müfred’de Ammar Bin Yasir radıyallahu anh’den rivayet eder; “Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i şöyle derken işittim;
“Kim dünyada iki yüzlü olursa onun kıyamet gününde ateşten iki dili olur.”

Son Güncelleme: 4 ay önce