Münafıkların 50 Alâmeti : 22 – Konuşmalarında Küfrü İzhar Etmeleri !

بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم

أَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلامُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَصَحْبِةٍ أَجْمَعِين .

Daha önce onların içlerinde küfrü gizlediklerini öğrenmiştik. Allah Teala buyurmuştur ki;

“İnsanlardan bazıları da vardır ki , inanmadıkları halde”Allah’a ve ahiret gününe inandık” derler.Onlar(kendi akıllarınca) güya Allah’ı ve müminleri aldatırlar. Hâlbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir. Onların kalplerinde bir hastalık vardır. Allahda onların hastalığını çoğaltmıştır. Söylemekte oldukları yalanlar sebebiylede onlar için elîm bir azap vardır.” (Bakara8-10)

İslam’ı izhar ederler ama bazen dillerinden küfür cümlesi kaçırarak veya küfürde yarışarak küfrü açığa çıkarırlar. Allah Azze ve Celle onlar hakkında şöyle buyurmuştur;

“(O sözleri) söylemediklerine dair Allah’a yemin ediyorlar. Hâlbuki o küfür sözünü elbette söylediler ve müslüman olduktan sonra kâfir oldular. Başaramadıkları bir şeye (Peygambere suikast yapmaya) yeltendiler.” (Tevbe 74)

“Ey Rasûl! Kalpleri iman etmediği halde ağızlarıyla “inandık” diyen kimselerden ve Yahudilerden küfür içinde koşuşanlar seni üzmesin.”(Maide41)

Düşman onların üzerine kuvvetle girip onlardan kafir olmalarını isteseler tereddüt etmeden kafir olurlar.Çünkü zaten onların aslı budur.En düşük bir korku anında imanı

muhafaza etmezler,ona tutunmazlar. Allah Teala buyuruyor ki;
“Eğer (Medine’nin) her yanından onların üzerine (girilip saldırıl) saydıda kendilerinden (halka) baskı ve işkence yapmaları istenseydi bunu yaparlardı;bunu yapmakta fazla gecikmezlerdi.” (Ahzab 14)

Hatta iş o raddeye varmıştır ki,fitneye düştükleri zaman küfre zorlanmadıkları halde mücerret olarak küfrederler.Allah Teala’nın buyurduğu gibi;

“İnsanlardan kimi vardır ki:”Allah’a inandık” der; fakat Allah uğrunda eziyete uğratıldığı zaman, insanların işkencesini Allah’ın azabı gibi tutar. Hâlbuki Rabbinden bir nusret gelecek olsa,mutlaka,”Doğrusu bizde sizinle beraberdik” derler .İyide, Allah , herkesin kalbindekileri en iyi bilen değil midir? Allah, elbette (O’na gönülden)
iman edenleri de bilir,iki yüzlüleride bilir (ortaya çıkaracaktır).”(Ankebut 10-11)

Son Güncelleme: 4 ay önce