Soykırım ortağından İsrail’e bomba sevkiyatına onay

3 ay önce

İşgalci İsrail’in en büyük destekçisi ve soykırım ortağı ABD, İsrail’e 500 kiloluk bomba sevkiyatına yeşil ışık yaktı. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal ve CNN, ABD Başkanı Biden’ın bu sevkiyatını onayladı.

ABD’li bir yetkili, Biden yönetiminin iki aydan uzun bir süre önce durdurulan 500 kiloluk bomba sevkiyatının İsrail’e gönderilmesine izin verdiğini söyledi.

Hem 2.000 kiloluk hem de 500 kiloluk bombaların sevkiyatının durdurulmasına ilişkin ilk karar, ABD’nin İsrail’in Refah operasyonunda ağır mühimmat, özellikle de daha büyük olan 2.000 kiloluk bombaları kullanmasından duyduğu sözde ‘endişeden’ kaynaklanıyordu.

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden olan Wall Street Journal (WSJ), ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e 500 kiloluk  bomba sevkiyatına yeşil ışık yaktığını duyurdu.

BU BOMBALAR SİVİLLERİN ÜZERİNDE KULLANILACAK

ABD Başkanı Joe Biden, CNN’e verdiği bir demeçte ”Bu bombalar ve nüfus merkezlerini hedef alan diğer yöntemler sonucunda Gazze’de siviller öldürüldü” ifadeleriyle, ABD tarafından İsrail’e tahsis edilen bombaların, sivil katliamında kullanıldığını gözler önüne sermişti.

ABD’li bir yetkili, Amerika’nın 500 kiloluk bombaların yoğun nüfuslu bölgede kullanılmasından endişe duymadığını fakat sevkiyatların birden fazla mühimmat içerdiğini ve bu durumda her iki tür bombanın da bekletilmesi gerektiğini dile getirdi.

ENDİŞEMİZ 500 KİLOLUK BOMBA DEĞİL, 2 BİN KİLOLUK BOMBALAR!

ABD’li yetkili, “Bu sevkiyatların bir araya getirilme şekli nedeniyle, diğer mühimmatlar bazen birbirine karışabilir. Burada 500 kiloluk bombalarda olan da buydu çünkü bizim asıl endişemiz 2,000 kiloluk bombaların Refah’ta ve Gazze’nin başka yerlerinde kullanılma ihtimaliydi ve hala da öyle.” dedi.

Yetkili, “Endişemiz 500 kiloluk bombalarla ilgili olmadığı için bunlar olağan sürecin bir parçası olarak ilerliyor,” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’DEN GAZZE ŞERİDİ’NDEKİLERE: BURAYI TERK EDİN!

Katil İsrail,  Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki tüm Filistinlilere kenti terk etmeleri uyarısında bulundu.

Uçaklardan atılan el ilanlarında kentin “tehlikeli savaş bölgesi” olduğu belirtilerek, kent halkından belirlenen “güvenli rotaları” izleyerek Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah ve el Zawayda bölgelerine gitmeleri istendi.

Bu İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından kente yapılan ikinci tahliye çağrısı olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Beyaz Minare

Son Güncelleme: 3 ay önce