Nablus’ta şehir eşkiyalığına soyunan Yahudilere silahlı saldırı şoku!

3 ay önce

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde yer alan “Şavei Şomron” yerleşim yeri yakınlarında bu sabah düzenlenen silahlı saldırıda üç Yahudi yerleşimci yaralandı.

Mermilerin Yahudilerin içinde olduğu araca isabet etmesi nedeniyle yaralanan üç yerleşimcinin yaralarının hafif ila orta derecede olduğu belirtildi.

Çatışmanın ardından işgal güçleri, Nablus’un batısındaki Deyr Şeref kontrol noktasını tamamen kapatarak alarm durumuna geçti. Olayın ardından kaçmayı başaran eylemciyi arama çalışmaları sürüyor. 

Batı Şeria’da işgal devleti İsrail tarafından silahlandırılan Yahudiler, Filistinlilerin ev ve arazilerine çöktükleri yetmezmiş gibi darp, silahla ateş açmak, ekinleri, bahçeleri bazen evleri ateşe vermek, çöplerini Filistinlilerin bahçelerine dökmek gibi daha pek çok yöntemle Müslümanlara zulmediyorlar. 

Adeta bir şehir eşkıyasına dönüşen Yahudiler, Müslümanlara karşı işlediği herhangi bir suç nedeniyle yargılanmıyor, hesap vermiyor.

Zulmün, ablukanın ve ileri derecede hak ihlallerinin ortasında sıkışan Filistinliler ise, ölümü göze alarak işgalci eşkiya çetelerine karşı bu tarz eylemler düzenliyor. 

Kaynak: Beyaz Minare

Son Güncelleme: 3 ay önce