İsrail’in Batı Şeria’da düzenlediği hava saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti

2 ay önce

Filistinli kaynaklar, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da bir mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında iki Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Nablus’taki Balata mülteci kampında 18 ve 20 yaşlarında iki erkek katledildi ve biri ağır olmak üzere yedi kişi yaralandı” denildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, yaralılar arasında bir kadın ve bir çocuğun da bulunduğunu belirterek olayı “insansız hava aracı saldırısı” olarak nitelendirdi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada saldırının, Nablus’ta bir mekanda ibadet eden Yahudilerin “güvenliğini sağlamak için” düzenlendiği belirtildi.

Yahudiler “Yusuf’un mezarı” olarak bilinen söz konusu ibadet bölgesinin İncil’deki patrik Yusuf’un gömüldüğü yer olduğuna inanırken, Müslümanlar burayı Müslüman bir dini ismin gömüldüğü yer olarak kabul ediyor.

İsrail tarafından 1967’den beri işgal altında tutulan Batı Şeria’daki şiddet, 7 Ekim’de Gazze savaşının başlamasından bu yana ciddi oranda tırmanmış durumda.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre Batı Şeria’da en az 627 Filistinli İsrail ordusu ya da Yahudiler tarafından katledildi.

İsrail’in resmi verilerine göre aynı dönemde Batı Şeria’da Filistinlilerin kendilerine düzenlenen saldırılara karşılık verdiği olaylarda aralarında askerlerin de bulunduğu en az 18 İsrailli öldü.

Son Güncelleme: 2 ay önce