İsrail işgal güçleri elindeki 8 yaşındaki Gazzeli kız çocuğundan haber alınamıyor

2 ay önce

30 Ağustos günü, işgal ordusu’nun 432. Tzabar Taburunda görevli bir asker olan Ido Zahar’ın Instagram’da paylaştığı fotoğraflardan birinde, Gazze’de küçük bir kızla çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyordu.

Paylaşımın silinmesinin ve hesabın gizli hale getirilmesinin ardından Filistinli gazeteciler olaya ilişkin araştırma başlattı.

Filistinli gazeteci Younis Tirawi, Duha Talat isimli 8 yaşındaki kız çocuğunun Temmuz ayı sonunda Refah sınır kapısı yakınlarında İşgal ordusu tarafından alıkonulduğunu belirtti. İşgal ordusu ise gazetecilere “olayı araştırdıklarını” söylemekle yetindi. Paylaşımı yapan İsrail askeri gazetecilere konuşmadı.

8 yaşındaki kız çocuğunun da İsrail askerlerince bölgeden götürüldüğü ve akıbetinin bilinmediği vurgulandı.

Gazeteci Tirawi, küçük çocuğun bulunarak ailesine teslim edilmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Ancak henüz çocuktan haber alınabilmiş değil.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yüzlerce çocuğun kaybolduğu biliniyor. 31 Aralık’ta işgal askeri radyosu, İsrailli Shahar Mendelson ile bir röportaj yayınlamış, röportajda Mendelson, asker olan arkadaşlarının “Gazze’de ağlayan bir bebeği kurtarıp İsrail’e götürdüğünü” ifade etmişti. Röportaj bir süre sonra silinmişti.

Gazze’de kayıp olarak aranan çocukların İsrail işgal güçleri zorla alıkonularak İsrail’e götürüldüğünden endişe ediliyor.

Bölgede birçok çocuk saldırılar sebebiyle ailesinden ayrılmak zorunda kaldı ve birçoğu da tüm aile üyelerini kaybetti. Bu sebeple kaybolan çocukların sayısına ilişkin net bir rakam bulunmuyor.

Son Güncelleme: 2 ay önce