Münafıkların 50 Alâmeti: 13 – Rasulullah’ a Eziyet Etmek !

بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم

أَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلامُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِهِ وَصَحْبِةٍ أَجْمَعِين .

Birisi çıkıp; “Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem vefat ettiğine göre ona artık eziyet edilemez,bu sıfatı zikretmeye gerek yok”diyebilir.
Cevap;Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e

vefatından sonrada ona hakaret ederek, onunla alay ederek, ona kusur bularak veya sünnetlerine karşı savaş açarak eziyet edilmesi söz konusu olmaktadır.Bizler
biliyoruz ki, hayatta iken veya vefatından sonra Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e eziyet etmek münafıkların sıfatlarındandır. Nitekim müşrikler ona şiddetli eziyetler yapmışlardı.Allah Teala buyurur ki;
“(Yine o münafıklardan:) O (Peygamber, her söyleneni dinleyen) bir kulaktır, diyerek peygamberi incitenlerde vardır.” (Tevbe61)

Muavvizat’ın( Felak ve Nas surelerinin) nüzul sebebi, münafıkların Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e düşmanlıklarını kınamaktır. Nitekim Sahihayn’de geçtiği gibi Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e içinde küfrü

gizleyip,İslam’ı izhar eden münafıklardan biri sihir yapmıştı. Buyurmuştu ki;
“Ey Aişe! Anladın mı ,sorduğum hususta Allah bana ne fetva verdi?İki kişi bana gelip, biri baş ucumda,diğeri de ayak tarafımda oturdu. Biri diğerine:
“Bu zatın rahatsızlığı nedir?”dedi.Öbürü:
“Büyüdür!”dedi.Önceki tekrar sordu: “Kim büyüledi? “Diğeri:
“Lebîd İbnu’l-Asam -Benî Züreykli bir Yahudi
müttefiki”diye cevap verdi.O adam bir münafık idi.
Allah Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e eziyet verenleri ,lanet ve can yakıcı azap ile tehdit etmektedir;

“Allah ve Rasûlünü incitenlere Allah,dünya da ve ahirette lânet etmiş ve onlar için hor kılıcı bir azap hazırlamıştır.”(Ahzab 57)

Onların işi Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i öldürmek haddine ulaşmış ,ona tuzak kurmuşlar,Allah peygamberine onları bildirmiş,Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem onların isimlerini Huzeyfe radıyallahu anh’e sır olarak vermiştir.

Son Güncelleme: 4 ay önce